Restoran Ö

Restoran Ö asub Tallinna vanalinna vahetus läheduses

Uudised

Veinirestoran: Kuidas valida õhtusöögiks sobivat veini?

Sissejuhatus:
Vein ja restoranikülastus käivad sageli käsikäes, kuid mõnikord võib õige valiku tegemine olla üsna keeruline. Kaasaegsetes veinirestoranides on veinikaarte, kus on tohutult palju valikuid erinevate maitsetega veine. Kuidas siis valida õhtusöögiks sobivat veini?

Sisu:
Kõige olulisem on arvestada toitude maitseomadusi ja veinide sobivust nende kõrvale. Näiteks võib lõhe kõrvale sobida hästi kerge ja puuviljane valge vein, samas kui suitsutatud liha või tugevamad juustud vajavad jõulisemat punast veini. Peakoka soovitust tasub kindlasti arvesse võtta, sest tema kogemustepagas võib aidata leida ideaalse veinisobituse.

Veinivalikul tuleks arvestada ka hinnaklassiga, sest veinid võivad olla väga erineva hinnatasemega ning mõnikord saab ka odavama hinnaklassi vein suurepäraselt kokku mõne roaga. Oluline on ka meelde jätta, et vein peaks alati toitu täiendama, mitte selle üle domineerima.

Kokkuvõte:
Kokkuvõtteks võib öelda, et veinirestoranis õhtusöögi nautimine on tõeline elamus, kui oskame valida õige veini õige toidu kõrvale. Oluline on arvestada nii toitude maitseomadusi kui ka veinide sobivust ning kuulata peakoka soovitusi. Nii saame veini ja toidu harmooniale kaasa aidata ning luua meeldejääva õhtusöögielamuse.